En sammarbetsbryggd mellan Amager och Against the Grain. En american strong ale på 7,7% ABV. Den ska tydligen passa särskilt bra till just korv. Detta kom bryggarna på efter att ha tävlat i vem som kan äta mest korv, enligt etiketten.

Färgen ser för jävlig ut, rent ut sagt. Gråbrun och disig. En del jästfällning noteras. Tre fingrar ljusbrunt/gulaktigt skum som sjunker långsamt och lämnar lite rester.

Doften är mycket humlig, men mer åt den engelskt blommiga snarare än den amerikanska tropiskt fruktiga. Rostad malt, lite nötter, choklad och smörkola noteras i bakgrunden.

Smaken är maltig initialt, med rostade toner, kex, smörkola och bröd innan en ganska rejäl bitterhet tar över tillsammans med ganska kännbar alkohol och lite kryddor. Avslutas med ganska lång bitterhet. Efter ett par klunkar är det bitterheten som tar den mest av överhanden. De första mer maltiga tonerna i början hamnar i skymundan efter en stunds zippande.

Kroppen är medel med medel kolsyra, lätt oljig textur.

Alltså, skulle jag bedöma ölen efter en avslutad klunk så är det en ganska trevlig rackare, men när bitterheten och alkoholen tar över efter ett par klunkar så känns den inte helt hundra för mig. Jag åt förresten de nya Jalapeño-chipsen från OLW till denna, och inte korv. Chipsen överglänste ölen och matchningen, med den kraftiga bitterheten som eldade upp hettan från chipsen, var inte helt ultimat.

500 ml. 51,90:-. Systembolagets små partier maj 2014. Bilden är tagen ifrån systembolaget.se