Ikväll dags för den andra och avslutande ölen från Freigeist som Wicked Wine nyligen tog in på systembolaget. Det är en gose på 5,0%, innehåller vete, malt, humle, någon slags laktisk syra, jäst och granbarr (!). Lite kort info om det lilla bryggeriet finns i föregående post.

Färgen är mycket ljust gul, lite oklar vätska. Jästfällning i flaskan. Det kritvita fem fingrar höga skummet sjunker snabbt och lämnar lite rester på glaset.

Doften är klassisk gose, med en behaglig syrlighet med citron i fronten kombinerat med lite jäst- och lätt krydda. Ett lätt tecken till gran noteras faktiskt. Är det för att jag i förväg vet att det finns med? Det är inte på något sätt dominant.

Smaken är frisk men ändå mjukt syrlig, med tydlig citruston, visst noteras en liten lätt barr/gran-smak samt en stänk av citrusjuice utblandad med lite för mycket vatten. Avslutas helt torrt.

Kroppen är lätt, kolsyran medel men mycket små bubblor. Vätskan något torr.

En betydligt mer välgjord öl för sin stil än föregångaren igår. Den innehar det som en gose ska ha, en frisk syrlig ton, lättdrucken och torr avslutning. Jag kunde dock vara utan den där utspädda juicekänslan i smaken, som kunde ersatts med lite mer djup,

lite jäst eller liknande. Den når inte riktigt upp i Ritterguts Gose-klass, men fungerar

helt klart som en god törstsläckare till sommaren.

330 ml. 19,90:-. Systembolagets små partier maj 2014. Bilden är tagen ifrån beerandbeyond.se