Dags för en bitter på 5,0% signerad ett samarbete mellan Göteborgs Nya bryggeri och Grebbestads bryggeri. Den finns bara på några fåtal systembolagsbutiker, men även som kollibeställning på 15 flaskor. Utöver det på ett flertal krogar, främst i Västsverige. Jag hittade denna på systembolaget i Grebbestad, i vilken stad den även är tillverkad.

Färgen är mörkt brun, påminner lite om coca-cola. Vätskan klar. De fyra-fem fingrar höga ljusbruna skummet sjunker snabbt och lämnar massor med rester på glaset.

Doften är blommig och lätt söt på samma gång. Vårblommor, vaniljpulver (vanillinsocker), lätt beska, metall. Vid närmare lukt känns en kraftig rostad maltig ton också, så kraftig att jag undrar hur jag missade den vid första lukten.

Smaken är maltig, med rostade (nästan på gränsen till överrostat) toner, blommor, lite nöt och kaka. Eftersmaken är lätt bitterbesk och lite syrlig. På det hela kanske lite fattig smak.

Lätt till medel kropp, lätt kolsyra, rund och lätt klibbig vätska.

En OK bitter, men jag skulle vilja att den lyfte lite mer. Lite mer maltkropp så kanske den kraftiga rostigheten hade rundats till lite. Lite väl mycket syrlighet i eftersmaken. Inga större felsmaker i övrigt, men kanske liiite obalanserad. Jag gillar namnet, dock!

500 ml. 25,30:-. Systembolagets beställningssortiment (finns att beställa som kolli om 15 st alternativt butiker kring norra Bohuslän). Bilden är tagen från ratebeer.com.